Особливості експлуатації насосів Grundfos серії Unilift

1 листопада 2017

Питання водовідведення в заміському будинку є одним із найбільш актуальних для власників такої нерухомості. Одним із найвірніших його рішень є покупка якісного дренажного насоса. Саме такий агрегат зможе забезпечити ефективне відведення стоків від пральної та посудомийної машини, душової кабіни чи ванни. Також дренажні насоси дозволяють виводити воду з підвальних приміщень, басейнів і навіть натуральних чи штучних водойм на території заміського будинку. Дренажні насоси Grundfos , представлені відомим датським виробником у широкому асортименті, ідеально справляються з усіма перерахованими завданнями, але єдина складність придбання полягає в їх виборі.

Дренажні насоси Grundfos Unilift та їх технічні характеристики

Існує багато технічних параметрів, що відрізняють ті чи інші моделі дренажних насосів Грундфос. Наприклад, важливим показником є:

  • Матеріал, що використовується у виробництві та забезпечує рівень надійності пристрою. Одні деталі насосів заглибних дренажного типу можуть виготовлятися з композитних матеріалів, інші - з нержавіючої сталі. Так, насос Grundfos Unilift СС оснащений сітчастим фільтром, виготовленим із високоякісної нержавіючої сталі, а для виготовлення його корпусу та муфти використовується формовані композитні матеріали. У насосів Unilift KP і Unilift AP (B) всі деталі, які перебувають у безпосередньому контакті з водою, виготовлені з нержавіючої сталі.
  • Розмір частинок, які можуть проходити через насос разом із водою. Так, агрегати Unilift СС та КР призначені для відкачування щодо чистої води з максимально допустимим розміром частинок 10 мм. Частинки розміром 12,35 та 50 мм можуть пропускати дренажні насоси Unilift АР(В).
  • Витрата і тиск води, є одними з основних технічних показників. Насоси Grundfos Unilift СС залежно від розміру можуть мати до 14 м 3 витрати та до 9,5-10,9 м 3 напору. Для побутового використання найкраще підійде насос Unilift СС 9 А1.

Зважаючи на всі параметри дренажних насосів та мету їх використання, можна придбати найбільш ефективне та довговічне обладнання з мінімальними витратами на його обслуговування.