Вибираємо циркуляційний насос правильно

20 грудень 2016

Вибираємо циркуляційний насос правильноУ приватних будинках з індивідуальним опаленням особливою актуальністю характеризується вибір такого обладнання, як циркуляційний насос . За допомогою цього пристрою можна забезпечити рівномірний розподіл тепла по всіх житлових приміщеннях незалежно від їх віддаленості. На сучасному ринку представлені різні моделі циркуляційних насосів, які здатні забезпечити безперебійну роботу на максимально тривалий термін.

Види циркуляційних насосів:

На вигляд конструкції всі види циркуляційних насосів Grundfos UPS дуже схожі. Основною їх відмінністю є різновид використовуваного у системі ротора. Існує два типи агрегатів: з «мокрим» та «сухим» ротором. «Сухий» ротор при роботі не контактує з теплоносієм, а «мокрий» постійно перебуває в середовищі рідини, що перекачується. Насоси з «мокрим» ротором відрізняються низьким рівнем шуму, що видається при роботі, тому вони найкраще підходять для установки в житлових будинках. Також такий вид обладнання характеризується високою якістю матеріалів, що використовуються. Так, насос для опалення може складатися з бронзового або латунного корпусу, містити деталі з нержавіючої сталі, пластику та кераміки. Пристрої з «мокрим» ротором не потрібна додаткова мастило для підшипників, адже в процесі роботи вони змащуються рідиною, що безпосередньо перекачується.

Що потрібно враховувати при виборі насоса?

При виборі обладнання для встановлення в опалювальні або водопостачальні системи необхідно враховувати експлуатаційні вимоги до його роботи, параметри приміщень, особливості трубопроводу та багато іншого. Так, вирішивши купити та встановити циркуляційний насос , треба в першу чергу звернути увагу на:

  • Потужність агрегату. Для приватного житлового будинку не варто вибирати високопотужне обладнання, оскільки чим вища потужність насоса, тим більше шуму він видає під час роботи. Щоб розрахувати ідеальну потужність насоса, треба врахувати діаметр труб, температуру теплоносія, напір рідини, що перекачується, і т.д.
  • Витрата теплоносія. Цей параметр розраховується з урахуванням потужності котла, тобто дорівнює ній. Наприклад, при потужності котла 25кВт витрата теплоносія повинна становити 25л/хв.

Одними з найкращих за технічними та експлуатаційними показниками можна назвати насоси серії Грундфос UPS , вироблені відомою датською компанією.