Монтаж циркуляційного насоса Grundfos UPS

20 грудень 2016

Монтаж циркуляційного насоса Grundfos UPSНасос циркуляційний Grundfos UPS – це обладнання, призначене для забезпечення рівномірної температури по всіх житлових приміщеннях приватного будинку, незалежно від того, наскільки вони віддалені один від одного. Установка високоякісного циркуляційного насоса може забезпечити безперебійну циркуляцію теплоносія по трубах опалювальних та водопостачальних систем протягом багатьох років. При покупці обладнання відомої датської компанії Грундфос Ви отримуєте максимально докладну інструкцію щодо його встановлення, подальшого обслуговування та експлуатації. Існують різні варіанти установки циркуляційного насоса Грундфос UPS , вибір яких залежить від типу опалювального котла, розмірів і технічних параметрів розширювального бака, а також від виду прокладеної в будинку опалювальної системи.

Вибираємо місце для встановлення

Ефективність роботи циркуляційного насоса залежить від правильного вибору місця його врізання. Так, при виборі на трубопроводі ділянки для монтажу обладнання необхідно забезпечити наявність вільного простору для подальшого його обслуговування. Також насос для опалення повинен розташовуватись в безпосередній близькості до електромережі. Найкраще встановлювати агрегат поруч із точкою введення розширювального бака. Подібне розташування дозволяє забезпечити оптимальний показник температури у даній ділянці трубопроводу.

Етапи встановлення

Незалежно від того, чи вирішили Ви встановити циркуляційний насос Грундфос самостійно або довірили цю роботу досвідченому фахівцю, монтаж повинен відбуватися в наступному порядку:

  • Діюча опалювальна або водопостачальна система перед початком встановлення циркуляційного насоса повинна бути повністю звільнена від теплоносія.
  • Далі проводиться безпосередньо монтаж обладнання у відповідність до всіх рекомендацій, описаних в інструкції.
  • Переконавшись, що всі маніпуляції виконані правильно, необхідно заповнити мережу теплоносієм.
  • І нарешті необхідно відкрити центральний гвинт, який розташований на кришці корпусу насоса, і видалити весь надлишок повітря з агрегату.

Також варто пам'ятати, що циркуляційний насос повинен бути обладнаний з двох боків кульовими кранами, що дозволяють будь-якої миті демонтувати агрегат. Крім того, у створюваній системі повинен бути спеціальний фільтр, що запобігає утворенню засмічень і передчасній поломці обладнання.