Як встановити занурювальний насос Grundfos без помилок?

2 листопада 2017

Як встановити занурювальний насос Grundfos без помилок?Монтаж насосів Grundfos слід виконувати акуратно та відповідально. Технологія установки багато в чому залежить від типу моделі пристрою та його технічних характеристик. Завдяки своїй функціональності, надійності та тривалому експлуатаційному періоду занурювальні насоси Grundfos вважаються одними з найкращих та популярних у своєму сегменті.

Підключити установку можна власними силами, але з дотриманням певних правил. Варто відзначити, що насоси Grundfos оснащені кількома ступенями захисту – від перегріву, перевантаження, сухого ходу та перепадів напруги.

Монтаж заглибного насоса власними силами

Перед тим як поставити насос в оформлену свердловину, експерти радять зробити первинне прокачування води протягом кількох годин. Після буріння в шахті залишається багато піску, а його необхідно видалити, щоб отримати в результаті чисту воду з-під крана. Можна виконати процедуру за допомогою насосів Grundfos, але вміст піску має бути мінімальним. Якщо ви не впевнені в цифрах, що вказують на його концентрацію у воді, організуйте тимчасове прокачування за допомогою недорогого підручного насоса.

Після первинного прокачування та очищення шахти зберіть насос:

  • підключіть двигун;
  • встановіть клапан зворотної тяги;
  • приєднайте кабель двигуна та встановіть спеціальну планку для захисту;
  • закріпіть кабель, який занурюватиметься;
  • зафіксуйте трос із сталі, який призначений для страховки;
  • підключіть труби.

Збирається насос SQ 2-55 , 2-70, 2-100 або іншої моделі в кілька етапів. За допомогою лещат двигун затискається в горизонтальному напрямку. Далі проводиться мастило спеціальним засобом, який дається в комплекті з занурювальним пристроєм. Обробляється кінець валу. Двигун привертається до насоса ключем. Якщо ви все зробили правильно, то зазор між мотором і корпусом насоса не буде. Перед монтажем занурювального насоса Grundfos SQ , ознайомтеся з детальною інструкцією.